COUP highlights Open Monumentendag 2024

We nodigen je uit voor één van onze Open Monumentendag activiteiten op zaterdag 14 september 2024.

COUP highlights Open Monumentendag 2024
Datum
21/8/24
Categorie
Algemeen

Een heel weekend lang gratis genieten van cultureel erfgoed? Dat wil je niet missen. COUP is betrokken bij leuke activiteiten waar we je graag voor uitnodigen.

Denk mee over de herontwikkeling Waardhuis Kinderdijk
Molenstraat 238, Kinderdijk
Zaterdag 14 september 10.00-16.00 uur

Waterschap Rivierenland en COUP nodigen inwoners van Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam en andere geïnteresseerden uit om mee te denken over de toekomst van het Waardhuis Kinderdijk. Het waterschap onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor een nieuwe functie van het Waardhuis en vindt het belangrijk om te verkennen hoe de omgeving hierover denkt.

De participatiebijeenkomst vindt plaats in het dijkmagazijn naast het Waardhuis. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Wil je het iconische rijksmonunument uit 1648 ‘gewoon’ bezoeken? Dat kan ook! Reserveer een rondleiding via de website van Open Monumentendag.

Ontdek de Stompetoren!
Noordervaart, Stompetoren
Zaterdag 14 september 11.00-17.00 uur

De Stompetoren is een bruisende ontmoetingsplek vol historie. De rijksmonumentale kerk in de gemeente Alkmaar, is sinds juli in ons bezit. We geven dit bijzondere gebouw een nieuwe toekomst, waarin dit prachtige gebouw niet alleen een kerkgebouw is maar ook een veelzijdige ruimte is voor uiteenlopende activiteiten. Ontdek de mogelijkheden en beklim de toren voor een waanzinnig uitzicht. Voor de kleintjes is er een leuke speurtocht.

Bezoek de Grote Rietschuur
Kriekenoord 7, Diemen
Zaterdag 14 september 11.00-16.00 uur

Neem een kijkje in de monumentale Grote Rietschuur op Plantage de Sniep in Diemen. De gemeente Diemen is in samenwerking met COUP op zoek naar een ondernemer die het eigendom en de herontwikkeling van de monumentale Grote Rietschuur op zich wil nemen. Kom alvast meer te weten over de plannen en bekijk het kunstwerk op de wand van schilder Pierre van Soest.

Download
Download
Toekomstmogelijkheden voor uw monument onderzoeken?
Wij vragen de subsidie herbestemming voor u aan! Het loket opent 1 oktober 2024.
Lees meer